Фестивалот РУТА од 03 до 08 октомври во Драмски театар Скопје

Второто издание на регионалниот театарски фестивал РУТА на почетокот на октомври ќе ги донесе ансамблите на водечките театарски куќи од регионот во Скопје. Со свои претстави пред македонската публика ќе настапат членките на Регионалната унија на театри: Београдско драмско позориште, Камерни театар 55 од Сараево, театар Улисис од Загреб, Месно гледалишче Љубљана и Градско позориште Подгорица.повеќе...

Октомври
П В С Ч П С Н
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5

Следни претстави

Фирма - РУТА (ПРЕМИЕРА)
03 Октомври 2023
Декамерон - РУТА
04 Октомври 2023
Нора - РУТА
05 Октомври 2023