Репертоар

Events Calendar

Соѕвездија - Гостување од Театар Куманово
Среда, 08 Ноември 2023, 20:00

СОЅВЕЗДИЈА

Според текст на Ник Пејн
Режија: Нела Витошевиќ

Превод: Викторија Рангелова
Драматург: Зоран Зафировски

Улоги: Александра Пешевска, Мирослав Петковиќ, Нина Максимова, Марко Трајковиќ, Владанка Крстевски, Давид Илиќ

 

Купи билет

Информации и резервации: 076/434343

Асистент на режија: Драгана Гунин
Сценографија: Васил Христов
Композитор: Огнен Анастасовски
Костими: Розе Трајческа
Дизајн на плакат: Нина Максимова
Инспициент: Антонио Пешевски
Светло мајстор: Звонимир Мицевски
Тон мајстор: Звонимир Мицевски
Суфлер: Виктор Величковски
Гардеробер: Елизабета Накевска
Реквизитер: Драгана Стојмановска
Сценски декоратери: Јовица Николовски, Марјан Милановски, Лила Зафировска, Бобан Милановски, Игор Душановски, Саљим Хамдија, Исак Јаихии, Зорица Милошевска
Набавувачи: Снежана Стојановска, Јовица Цветковски
Маркетинг: Себихана Скендеровска, Јоана Серафимовска

Директор: Сашо Тодоровски

Претстава за изборот на одлуки што го дефинираат правецот на нашиот живот, за слободната волја, за улогите на случајноста и неочекуваните ситуации (што ни ги носи животот), за загубата и разделбата од најблиските. Шест актери, ослободени од претензија за атрактивност и допадливост, постепено градат мозаик од стилски повторувања на зададена тема, кој прераснува во мошне прецизен механизам и ја развива до крај драмски софистицираната приказна за љубовта помеѓу пчеларот Роланд и физичарката (космолог) Мериен. Тргнувајќи од основните поставки на квантната физика се преиспитуваат варијациите на љубовниот однос и можностите за негов развој во паралелни универзуми, како и феноменот на времето и паралелното постоење во таканаречениот „мултиверзум“...
Ноември
П В С Ч П С Н
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3