Репертоар

Events Calendar

Чудна случка со кучето во ноќта
Вторник, 17 Октомври 2023, 20:00

 

чудна постер

 Автор: Сајмон Стивенс

Режија: Зоја Бузалковска

 

Информации и продажба на билети: 076/434343

Превод: Благоја Бошковски Буцко
Македонски издавач: Литература.мк
Драматург: Александра Бошковска
Сценограф: Константин Трпеноски
3D Mapping видео дизајн: Osama Almughanni
Костимограф: Елена Вангеловска и Раде Василев
Авторска музика: Давид Ангелевски
Кореографија и free running техника: Симон Симоновски
Асистент на режија: Димче Николовски
Асистент на сценографија: Марија Мукоска

Улоги: Дамјан Цветановски, Трајанка Илиева Вељиќ, Александар Степанулески, Емилија Мицевска, Соња Стамболџиоска, Јасмина Василева, Филип Трајковиќ, Стефан Вујисиќ, Златко Митрески, Нела Павловска.

Инспициент: Гоце Бојчев
Суфлер: Даница Илиева

Премиера: 29.12.2021

Октомври
П В С Ч П С Н
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5