Протокол за работа на НУ Драмски театар Скопје

8 Октомври 2020

 

144aba6c568fde2fce1a77afef2ebf5c M

Општи правила

 

      Секој вработен и посетител во Театарот мора да се придржува кон пропишаните протоколи:

 • Во апаратите за дезинфекција на раце ке се користи aлкохолно средство за брза дезинфекција.
 • Административниот дел и службениот влез ке се дезинфицираат пред почеток на работното време и на крај на работното време соDezental 5% (во 5 литри вода се додава 100 мл средство).
 • Тоалетите во административниот дел ке се дезинфицираат пред почеток на работното време и на крај на работното време со Dezental 5%.
 • Тоалетите за публика ќе бидат затворени 2 часа пред почеток на претставата и ќе се дезинфицираат по нивно отворање и по завршување на претставата со Dezental 5%.
 • Влезната партија (делот кај билетара), салата за публика (гледалиштето) и фоајето на театарот ке се дезинфицираат 2 часа пред почетокот на претставата со Dezental 5% .
 • Гримиорните на актерите, шминкерна, реквизита и сцената ке се дезинфицираат 2 часа пред секоја проба или претстава соDezental 5%.
 • Реквизитата ќе се дезинфицира пред секоја проба и претстава со aлкохолно средство за брза дезинфекција.
 • Костимите на актерите ке ги дезинфицираат гардероберите пред проба или пред претстава со Dezental 0,2%.
 • Според општите правила за реализација на настани треба да се искористи само 30% од капацитетот на салата, односно 56 гледачи на претходно обележани места за седење.
 • Претставите ќе се изведуваат без пауза.
 • Се забранува задржување при влез и излез во фоајето.
 • Зголемување на времетраењето на влез и излез на публиката.
 • Се забранува оддржување на коктели во фоајето на театарот.

 

Протокол за билетара

 

 • Задолжително носење на маска во Театарот.
 • Поставување на дезинфекциона бариера за обувки.
 • Поставени и означени места за влез пред билетарата со соодветно растојание.
 • Поставено средство за дезинфекција на раце на влезот на Театарот.
 • Билетопродавачот работи со заштитна опрема (маска и ракавици )
 • Билетите се продаваат online и/или со картичка.
 • Персонализирање на продадените билети, односно регистрација при купување на билетите (име и презиме, контакт телефонски број)
 • Во просторот пред билетарата дозволено е присуство само на еден купувач на билети.

 

Протокол за публика

 

 • Задолжително носење на маска во Театарот.
 • Поставување на дезинфекциона бариера за обувки.
 • Поставени и означени места за влез на публиката со соодветно растојание.
 • Задолжително мерење на температура на секој посетител.
 • Доколку термометарот покаже температура над 37.3 степени, на лицето му се овозможува да остане во меѓупросторот или надвор од театарот 20 минути за повторно мерење. Доколку и по второто мерење термометарот покаже температура повисока од 37.3 степени истиот не се пушта да влезе во Театарот.
 • При влез во Театарот се почитува правилото на влез на еден по еден по означените позиции за да се запази растојанието помеѓу посетителите.
 • Гардеробата за публика е затворена (секој посетител гардеробата ја носи со себе во салата).
 • Излезот од сала е на принцип еден по еден со максимално придржување на растојание од 1.5 до 2 метра.
 • Забрането е задржување во фоајето или пациото на театарот пред или по завршување на претставата.
 • Распоредителите се одговорни за одржување на растојанието на публиката при влез или излез од Театарот.
Јуни
П В С Ч П С Н
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2

Рута Група Триглав


Ruta Grupa Triglav

Огласи