Катерина Шехтанска

(19 август 1980, Скопје)

Дипломира актерска игра на Факултет за драмски уметности Скопје (2003). Работи во Драмски театар Скопје од 2011 година.

Селективна театрографија: Пеачката/ Сестрата ( Баал, 2011);  Ула (Македонска крвава свадба, 2012); Марија (Солунски патрдии, 2013);  Маре ( Евангелие на глупоста, 2014);  Жена брзозборка (Џон Пиплфокс, 2014) Филистинскиот серен (Библијата, 2015).

Селективна филмографија: Како убив светец (2004); Операција дијамант (2016).

Мај
П В С Ч П С Н
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5

Рута Група Триглав


Ruta Grupa Triglav

Огласи