Трајанка Илиева - Велиќ

(11 декември 1980, Скопје)

Дипломира актерска игра на Факултетот за драмски уметности (2006). Работи во Драмски театар Скопје од 2007 година. Покрај настапите на матичната сцена соработува и со останатите национални театарски институции во Р.Македонија

Селективна театрографија:  Калина (Ладало, 2006);  Актер (Сите лица на Петре М. Андреевски, 2008); Елена (Сон на летната ноќ, 2008); Харпер/ Мартин (Ангели во Америка, 2009); Ифигенија од Турција  (Архелаос или Еврипид се враќа на Балканот, 2012); Собарката (Вртелешка, 2012); Пандора (Солунски патрдии, 2013); Кети (Евангелие на глупоста, 2014); Амелија ( Ждрело, 2014); Капетанот Фокс Џонсон (Капетанот Џон Пиплфокс, 2014);  Лошата кралица (Снежана и седумте џуџиња, 2016).

Мај
П В С Ч П С Н
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5

Рута Група Триглав


Ruta Grupa Triglav

Огласи