Душица Стојановска

(1 ноември 1957, Тетово)

Дипломира актерска игра на Факултетот за драмски уметности (1980). Работи во НУ Театар Куманово (1980-1985), член на ансамблот на Драмски театар Скопје е од 1986 година. Особен интерес пројавува кон  театарската продукција за деца, земајки учество во детски независни театарски проекти како актер, автор и режисер.

Селективна театрографија:  Маре (Свадба 1986,); Слугинката (Татко,1989); Марија (Не сега драга , најдобро е попладне, 1991); Голубинка (Кумови, 1995); Сузан Брејди (Заводникот од западниот свет, 1997); Селанка (Хамлет од Долно Гаштани, 2004);  Жена (Дон Жуан,2005); Сузе (Ладало, 2006); Селанката (Македонски рулет, 2007);  Валијата (Македонска крвава свадба, 2012); Кире (Солунски патрдии, 2013);  Девојката (Чија си, 2013); Рада (Живот во тесни чевли, 2014); Пудинг Џо (Капетанот Џон Пиплфокс, 2014).

Селективна филмографија: Наши години (1979); Јужна патека (1982);  Погрешно време (2000).

Мај
П В С Ч П С Н
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5

Рута Група Триглав


Ruta Grupa Triglav

Огласи