„Скоро секој автор би рекол дека го претпочита театарот, или подобро речено, тој магичен сценски круг во кои се случуваат сите сценски промени, случки и настани, круг кој честопати е наречен „сценски ринг што живот значи“, круг како централно жариште и магично поле кое ги обединува и публиката и целиот задкулисен живот во театарот.“ - Мето Јовановски
dramski on mobile

 
 
Наслов на претставата   Буре Барут
Автор:   Дејан Дуковски
Режија:   Сашо Миленковски
Сценографија:  
Костимографија:  
Музика:   Венко Серафимов
Улоги:   Лазе МанасковскиВанчо Иван ПетрушевскиГоце ТодоровскиЃокица ЛукаревскиЈовица МихајловскиАлександра ПавловаИгор СтојчевскиВиолета ШапковскаСашо ТасевскиБлагој ЧоревскиЗлатко МитрескиРубенс МуратовскиФилип ТрајковиќСоња Стамболџиоска
КГ:   Благица Димитровска, Емилија Мицевска, Александар Степанулески, Димитрије Доксевски, Јана Стојановска, Симон Мансковски
Инспициент:   Жарко Намичев
Суфлер:   Даница Илиева
Дизајн и продукција на видео материјал:   Владимир Симоновски
     
   

Кореографија: Валентин Апостоловски

 
Назад   Галерија
     
 


    Пребарување
         
  ЧПП

 

Најава
 
   
Корисник
Лозинка
    
Нов корисник  
Ја заборавивте лозинката?
   
         
Анкета
 
  Дали ви се допаѓа новиот дизајн на сајтот на Драмски Театар Скопје
   
    Да
    Не
   
         
 
Драмски Театар
         
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 Powered by Net Consulting & Solution
Copyright © Dramski Teatar Skopje, 2008
 
users online
Android BlackBary Ios