„Скоро секој автор би рекол дека го претпочита театарот, или подобро речено, тој магичен сценски круг во кои се случуваат сите сценски промени, случки и настани, круг кој честопати е наречен „сценски ринг што живот значи“, круг како централно жариште и магично поле кое ги обединува и публиката и целиот задкулисен живот во театарот.“ - Мето Јовановски
dramski on mobile

 
 
Наслов на претставата   Госпоѓица Јулија - копродукција помеѓу НУ Драмски театар Скопје и Театар Фабрика
Автор:   Август Стринберг
Режија:   Ѓорѓи Ризески
Сценографија:  
Костимографија:   Драгана Таневска
Музика:  
Улоги:  
КГ:  
Инспициент:  
Суфлер:  
     
   

Режија: Ѓорѓи Ризески

Автор: Август Стринберг

Костимографија: Драгана Таневска

Кореографија: Ирена Лозинска

Дизајн и фотографија: Деана Андоновска

 

ГОСПОЃИЦА ЈУЛИЈА- Миа Кантарџиева

ЖАН - Теоман Максут

КРИСТИНА - Емине Халил

 
Назад   Галерија
     
 


    Пребарување
         
  ЧПП

 

Најава
 
   
Корисник
Лозинка
    
Нов корисник  
Ја заборавивте лозинката?
   
         
Анкета
 
  Дали ви се допаѓа новиот дизајн на сајтот на Драмски Театар Скопје
   
    Да
    Не
   
         
 
Драмски Театар
         
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 Powered by Net Consulting & Solution
Copyright © Dramski Teatar Skopje, 2008
 
users online
Android BlackBary Ios