“You can throw away the privilege of acting, but that would be such a shame. The tribe has elected you to tell its story. You are the shaman/healer, that's what the storyteller is, and I think it's important for actors to appreciate that. Too often actors think it's all about them, when in reality it's all about the audience being able to recognize themselves in you. The more you pull away from the public, the less power you have on screen.” - Ben Kingsley
dramski on mobile

 


Контакт 


Адреса: Шекспирова 15, 1000 Скопје

Телефони:02/3063-453, 02/3063-388, 02/3065-325

Билетарница: +389 76 43 43 43

Работно време на билетарницаПонеделник: 10:00 - 16:00 часот || Вторник - Петок: 08.30 - 20.30 часот || Сабота: 12.00 - 20.00 часот

Факс: 02/3061-870, 02/3065-325

Е-маил: info@dramskiteatar.com.mk

Дејност: Уметничко - творечка

Даночен број: 403 097 413 1197

Матичен број: 4067541

 

Информации од јавен карактер

Врз основа на чл.9 од Законот за слободен пристап до информации од јавен карактер (Сл.весник на РМ бр.13/2006, 86/08, 6/2010), НУ ДТС ја утврди следната

 

ЛИСТА НА ИНФОРМАЦИИ ОД ЈАВЕН КАРАКТЕР СО КОИ РАСПОЛАГА НУ ДТС

 

  1. Органи на Театарот (Директор, Управен одбор, вработени, соработници);
  2. Правилник за организација на работата и систематизација на работните места во НУ ДТС;
  3. Поединечен Колективен договор на НУ ДТС;
  4. Статут на НУ Драмски театар- Скопје;
  5. Деловник за работа на Управниот одбор на НУ Драмски театар- Скопје;
  6. Правилник за спроведување на аудиција и реаудиција;
  7. Правилник за определување на висината на авторските и изведувачки хонорари (надоместоци);
  8. Репертоари;
  9. Извештаи за одиграни претстави и бројот на посетители.

Заштитени од правото за слободен пристап до информации се сите лични податоци и тоа од персоналните досиеа на вработените, како и сите информации утврдени како исклучок од слободен пристап на информации утврдени во членот 7 од Законот.

 

Превземете го формуларот и пратете го на info@dramskiteatar.com.mk


 

Драмски театар на вашиот мобилен телефон

Google Play BlackBerry World iTunes
 
 


    Пребарување
         
  ЧПП

 

Најава
 
   
Корисник
Лозинка
    
Нов корисник  
Ја заборавивте лозинката?
   
         
Анкета
 
  Дали ви се допаѓа новиот дизајн на сајтот на Драмски Театар Скопје
   
    Да
    Не
   
         
 
Драмски Театар
         
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 Powered by Net Consulting & Solution
Copyright © Dramski Teatar Skopje, 2008
 
users online
Android BlackBary Ios