“You need three things in the theater - the play, the actors and the audience, - and each must give something” - Kenneth Haigh
dramski on mobile

 
2016:    февруари | март | април | јуни | август | септември |
2015:    јануари | февруари | март | април | мај | јуни | октомври | ноември |
2014:    јануари | февруари | март | април | мај | јуни | август | септември | октомври | декември |
2013:    февруари | март | април | јуни | септември | ноември | декември |
2012:    февруари | март | април | септември | октомври | ноември | декември |
2011:    јануари | март | април | мај | јуни | август | септември | октомври | ноември | декември |
2010:    јануари | февруари | април | мај | јуни | јули | октомври | ноември | декември |
2009:    јануари | февруари | март | април | мај | јуни | јули | август | септември | октомври | ноември | декември |
2008:    март | април | мај | јуни | јули | септември | октомври | ноември |
2007:    февруари | мај |
2006:    јануари | јуни | ноември | декември |
2005:    март | април | јули | октомври |
2004:    јануари | април | јуни | ноември | декември |
2003:    март |
 
 Госпоѓица Јулија по повод Денот на независноста на Р. Македонија
(02 сеп 2016)

По повод ДЕНОТ НА НЕЗАВИСНОСТА на Р.Македонија, 8 Септември, во Драмскиот театар Скопје на 07.09 /среда/ со почеток во 20.00 часот, во рамките на манифестацијата БЕЛИ НОЌИ, ќе се прикаже претставата 

ГОСПОЃИЦА ЈУЛИЈА 

БИЛЕТИТЕ СЕ БЕСПЛАТНИ


Симнете ја новоста  |  Прочитај повеќе
 
 Предлог - програма поднесена до Министерството за култура за проекти од национален интерес за 2017та година
(01 сеп 2016)

НУ Драмски театар Скопје конкурираше кон Министерството за култура за финансирање на проектите од национален интерес за 2017та година со следните проекти:

 

  1. СМРТТА НА ДАНТОН, автор: Георг Бихнер,    Режисер: Иван Манасковски
  2. ВЕРА ЉУБОВ НАДЕЖ, автор: Еден фон Хорват, Режисер: Лука Кортина
  3. ФЕСТЕН, автор на адаптација: Дејвид Елдриџ, Режисер: Зоја Бузалковска
  4. АТЕНА СО ПЕНИС, автор: Алек Русјаков, Режисер: Синиша Евтимов,
  5. ЉУБОВТА НА ФЕДРА,  автор: Сара Кејн, Режисер: Оливер Фрљиќ
  6. НЕПОДНОСЛИВО ДОЛГИ ПРЕГРАТКИ, автор: Иван Вирипаев, Режисер: Галин Стоев

Симнете ја новоста  |  Прочитај повеќе
 
 Хуманитарна акција за луѓето од поплавените подрачја
(01 сеп 2016)

Драмски театар Скопје ја започнува новата сезона со три претстави во хуманитарни цели.

14.09 | 20.00 - Буре барут
15.09 | 19.00 - Снежана и седумте џуџиња
16.09 | 20.00 - Чолак

Цената на билетите изнесува 150 денари. Средствата ќе бидат донирани за помош на поплавените семејства.

Ве очекуваме.


Симнете ја новоста  |  Прочитај повеќе
 
 
 


    Пребарување
         
  ЧПП

 

Најава
 
   
Корисник
Лозинка
    
Нов корисник  
Ја заборавивте лозинката?
   
         
Анкета
 
  Дали ви се допаѓа новиот дизајн на сајтот на Драмски Театар Скопје
   
    Да
    Не
   
         
 
Драмски Театар
         
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 Powered by Net Consulting & Solution
Copyright © Dramski Teatar Skopje, 2008
 
users online
Android BlackBary Ios