КУРС ПО АКТЕРСКА ИГРА - Sanford Meinsner approach

23 Мај 2019

Драмски театар Скопје организира шестонеделен курс по актерство по пристапот на Санфорд Мајснер - САД.

Драмски театар Скопје организира шестонеделен курс по актерство по пристапот на Санфорд Мајснер - САД. Овој пристап кој настапува од позицијата дека актерството е дејствување, денес го носи неговото име и е еден од најприменливите методи по кои работат американските актери. Три важни елементи во пристапот се: дејство (активност), елемент на вистина и имагинарни околности.

Курсот ќе го води Зоја Бузалковска, театарски режисер и професор по Актерска игра и Основи на театарска режија на ФДУ Скопје. На курсот можат да се запишат актери и режисери кои се во постојан работен однос или времено ангажирани во Драмски театар. Курост е бесплатен и се состои од 16 сесии, во времетраење од по 3 часа, со точно предвидена програма. Секој од учесниците во курсот мора да ја помине и практично секоја сесија, за да може да учествува во наредната. Групата може да се состои од најмногу 10 учесници.

За учество на курсот може да се пријавите до петок, 24.05. 2019 г., а првата сесија ќе се одржи на 27.05.2019 г.

Октомври
П В С Ч П С Н
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6

Рута Група Триглав


Ruta Grupa Triglav

Огласи

Следни претстави