Телеграма од Претседателот на Владата на Р. Македонија

10 Декември 2018

Претседател на Владата на Р. Македонија

28.11.2018

„Замина нашиот Горан Срефановски.

 

Нема зборови да ја изразат тагата. Како да ги зеде со себе кога замина зашто тој беше господар на зборовите.

Колекционер на човечкиот гнев, на надежите, подемите и падовите, кои потоа со толку голема љубов ги редеше во своите драмски записи и како од најубави нишки ја плетеше хрониката за нашето време.

Ни откриваше дека неговите драмски ликови се сите лица и илјадниците нијанси на Македонија и ни даваше причини токму заради тоа да ја љубиме уште повеќе.

Неговите рожби, драмските херои на нашето време, заминаа да го испратат на неговото последно патување.

Затоа сега сцената е празна, книгата е на последната страница, а тишината е толку силна и болна.

Но, ќе се вратат, сцената ќе се осветли, а дијалозите на неговите драмски рожби ќе блеснат со сета своја полнота за да говорат за тивкиот човек кој секогаш остана нашиот сосед и лик од нашата улица кој не пленеше сите со својата топла, искрена насмевка.

До тогаш - нека завладее громоболната тишина зашто нема зборови за да ја изразат тагата и сочувството за вашата болка“.

 

Напиша во писмото со сочувство за смртта на Горан Стефановски до неговото семејство, Претседателот на Владата на Република Македонија, Зоран Заев.

Јануари
П В С Ч П С Н
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6

Рута Група Триглав


Ruta Grupa Triglav

Огласи

Следни претстави

Диши
20 Јануари 2022
Чудесна терапија
21 Јануари 2022
Чудна случка со кучето во ноќта
22 Јануари 2022