Телеграма од Собранието на Р. Македонија

10 Декември 2018

Република Македонија
СОБРАНИЕ
Комисија за култура
28 ноември 2018 година
Скопје

СОБРАНИЕ
НА РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА
Комисија за култура
28 ноември 2018 година
Скопје

Почитувано семејство Стефановски,

Останавме без нашиот драмски писател Горан Стефановски, великанот на македонската и европската современа уметност.

Бесмртните дела на неуморниот творец, мајстор на зборот, остануваат како завет за идните генерации и духовни драгоцености на овој дел од Европа.

Му благодариме што ни ја обогатуваше Културата, а нашето општество го правеше подобро.
Нека му е вечна славата.

Во име на Комисијата за култура,
Ирена Стефоска, претседател

Јануари
П В С Ч П С Н
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6

Рута Група Триглав


Ruta Grupa Triglav

Огласи

Следни претстави

Диши
20 Јануари 2022
Чудесна терапија
21 Јануари 2022
Чудна случка со кучето во ноќта
22 Јануари 2022